Térítési díjak

2Szemüveglencsék
A szemüveglencsék árai a gyártó cégek által megadott, ajánlott fogyasztói árak, melyek a legtöbb optikai üzletben hasonlóak.
A szemüveglencsék árai akciók során alacsonyabbak lehetnek. Az akciókról üzleteinkben folyamatosan kaphat tájékoztatást.
A lencsékkel és árakkal kapcsolatos temékinformációkat üzleteinkben vagy a gyártó cégek honlapjain ismerheti meg.
3Szemüveglencsék
A szemüveglencsék üvegből vagy műanyagból készülnek
A műanyag (plasztik) lencse előnyösebb, mert sokkal könnyebb, nem törik szilánkosan, így nem balesetveszélyes. Optikai kiképzése finomabb, így jobb látást biztosít.
Az üveglencse nehezebb, vastagabb, törés esetén veszélyesebb. Egyetlen előnye, hogy sokkal ellenálóbb a karcolással szemben.
Ma már csaknem mindig műanyag lencsét használunk, az üveglencsét csak speciális esetekben adjuk.
A lencsegyárak a szemüveglencsét a megadott erősségben gyártják és szállítják le az optikai üzlet számára.
4Egyfókuszú lencsék
A lencse a megadott erősségben készül. Távolra, vagy közelre biztosít éles látást.
Állandó (utcai) szemüvegként, vagy közeli (olvasó) szemüvegként használjuk.
4Bifokális lencsék
A lencse megosztott, alsó része közelre (olvasásra), felső része távolra (utcai viseletre) való. Alsó része kis körként vagy pajzsként látható a szemüveglencsében.
4Multifokális (progresszív) lencsék
A legmodernebb kombinált szemüveglencse. Felső részén átnézve távolra látunk élesen. Minél lejjebb nézünk át a szemüvegen, annál közelebb lesz éles a kép. A szemüveg alsó részén olvasási távolságra fogunk élesen látni.
Számos változata létezik, a legmodernebb fajtájú progresszív lencséket nagyon könnyű megszokni, használatuk rendkívül kényelmes.
4Monitor lencsék
Monitoros munkára kifejlesztett lencse. Hasonló a multifokális lencséhez, de annál sokkal olcsóbb. Egyenesen nézve a monitort látjuk élesen, lefelé tekintve az elénk tett iratokat.
Hasonló kiképzésű a beltéri multifokális lencse, ennek felső részével kissé távolabbra fogunk látni, mint a monitoros lencsével.
3Bevonatok
4Keményréteg bevonat
A műanyag lencse karcolódik. Ennek kivédésére a gyártók karcolásgátló bevonatot visznek fel a lencsére. Ezek megóvják a műanyag lencséket a kisebb karcolódásoktól. A bevonatok egyre jobbak, nagyobb sérüléseknek is ellenállnak.
Üzleteinkben csak keményréteggel ellátott lencséket ajánlunk vásárlóinknak.
4Antireflex (tükrözés-mentesítő) bevonat
A bevonat kiszűri az oldalról és hátulról érkező csillogásokat, melyek az éles látást zavarják. A bevonat halvány kékes, zöldes színű, de ez a látást, szín-érzékelést nem befolyásolja.
Az antireflex bevonatot állandó szemüveget viselőknek ajánljuk. Olvasó szemüveg esetén nem feltétlenül szükséges.
4UV szűrés
Majdnem minden lencse rendelhető UV szűrő bevonattal. A gyártók magas hatásfokú UV A+B sugárzást szűrő bevonatot visznek fel a lencsére. A bevonat színtelen, de ilyenkor ajánlatos fényvédő színezéssel is bevonni a lencsét.
4Színezés
A lencséket kívánság szerint sokféle színezéssel lehet ellátni. A vevő üzleteinkben színmintákból tudja kiválasztani a számára megfelelő színt. Mivel a színezés napszemüveget jelent, célszerű egyúttal UV szűrő réteget is megrendelni.
4Fényre sötétedő lencsék
Többnyire nem bevonatról van szó, a fényre sötétedő kémiai anyagot magába a lencse állományába elegyítik a lencse készítésekor. Olyan anyag, amely a lencse színét a fényviszonyoknak megfelelően változtatja. Sötétebb környezetben a lencse teljesen átlátszó, de világosban, napsütésben gyorsan besötétedik, akár másodpercek alatt olyanná válik, mint egy napszemüveg.
Üzleteinkben gyakorlatilag minden, hazánkban beszerezhető fényre sötétedő lencse kapható.
A szemüveglencsék árai folyamatosan, szinte naponta változnak. Aktuális árainkról, akcióinkról üzleteinkben személyesen vagy telefonon kaphat tájékoztatást.

Üzleteinkben a Magyarországon kapható valamennyi szemüveglencsét forgalmazzuk.

A szemüveglencséket folyamatosan és gyorsan fejlesztik.Az ezekkel kapcsolatos információkat szinte lehetetlen követni. Számos fantázianév létezik, a vevő sokszor nem tudja, mit ajánlanak neki.