Szemüveglencsék

Üzleteinkben a Magyarországon kapható valamennyi szemüveglencsét forgalmazzuk.

A szemüveglencséket folyamatosan és gyorsan fejlesztik.Az ezekkel kapcsolatos információkat szinte lehetetlen követni. Számos fantázianév létezik, a vevő sokszor nem tudja, mit ajánlanak neki.

Az alábbiakban összefoglaljuk a lencsék, bevonatok fajtáit, hogy Ön tájékozódni tudjon a szemüveglencsék "dzsungelében".

A szemüveglencsék árai a gyártó cégek által megadott, szabott fogyasztói árak, melyek minden optikai üzletben azonosak.

A szemüveglencsék árai akciók során alacsonyabbak lehetnek. Az akciókról folyamatosan kaphat tájékoztatást üzleteinkben, és honlapunkon az "Akciók" menüpontban.

A lencsékkel és árakkal kapcsolatos temékinformációkat üzleteinkben vagy a gyártó cégek honlapjain kaphat. A honlap címeket az oldal alján találja.

Szemüveglencsék

A szemüveglencsék üvegből vagy műanyagból készülnek

A műanyag (plasztik) lencse előnyösebb, mert sokkal könnyebb, nem törik szilánkosan, így nem balesetveszélyes. Optikailag jobb látást biztosít.

Az üveglencse nehezebb, vastagabb, törés esetén veszélyesebb. Egyetlen előnye, hogy sokkal ellenálóbb a karcolással szemben.

Ma már csaknem mindig műanyag lencsét használunk, az üveglencsét csak speciális esetekben adjuk.

A lencsegyárak a szemüveglencsét a megadott erősségben gyártják és szállítják le az optikai üzlet számára.

Egyfókuszú lencsék

A lencse a megadott erősségben készül. Távolra, vagy közelre biztosít éles látást.

Állandó (utcai) szemüvegként, vagy közeli (olvasó) szemüvegként használjuk.

Bifokális lencsék

A lencse megosztott, alsó része közelre (olvasásra), felső része távolra (utcai viseletre) való. Alsó része kis körként vagy pajzsként látható a szemüveglencsében.

Multifokális (progresszív) lencsék

A legmodernebb kombinált szemüveglencse. Felső részén átnézve távolra látunk élesen. Minél lejjebb nézünk át a szemüvegen, annál közelebb lesz éles a kép. A szemüveg alsó részén olvasási távolságra fogunk élesen látni.

Számos változata létezik, a legmodernebb fajtájú progresszív lencséket nagyon könnyű megszokni, használatuk rendkívül kényelmes.

Monitor lencsék

Monitoros munkára kifejlesztett lencse. Hasonló a multifokális lencséhez, de annál sokkal olcsóbb. Egyenesen nézve a monitort látjuk élesen, lefelé tekintve az elénk tett iratokat.

Bevonatok

Keményréteg bevonat

A műanyag lencse karcolódik. Ennek kivédésére a gyárak karcolásgátló bevonatot visznek fel a lencsére. Ezek megóvják a műanyag lencséket a kisebb karcolódásoktól. A bevonatok egyre jobbak, nagyobb sérüléseknek is ellenállnak.

Üzleteinkben csak keményréteggel ellátott lencséket ajánlunk vásárlóinknak.

Antireflex (tükrözés-mentesítő) bevonat

A bevonat kiszűri az oldalról és hátulról érkező csillogásokat, melyek az éles látást zavarják. A bevonat halvány kékes, zöldes színű, de ez a látást, szín-érzékelést nem befolyásolja.

Az antireflex bevonatot állandó szemüveget viselőknek ajánljuk. Olvasó szemüveg esetén nem feltétlenül szükséges.

UV szűrés

Majdnem minden lencse rendelhető UV szűrő bevonattal. A gyártók magas hatásfokú UV A+B sugárzást szűrő bevonatot visznek fel a lencsére. A bevonat színtelen, de ilyenkor ajánlatos fényvédő színezéssel is bevonni a lencsét.

Színezés

A lencséket kívánság szerint sokféle színezéssel lehet ellátni. A vevő üzleteinkben színmintákból tudja kiválasztani a számára megfelelő színt. Mivel a színezés napszemüveget jelent, célszerű egyúttal UV szűrő réteget is megrendelni.

Fényre sötétedő lencsék

Többnyire nem bevonatról van szó, a fényre sötétedő kémiai anyagot magába a lencse állományába elegyítik a lencse készítésekor. Olyan anyag, amely a lencse színét a fényviszonyoknak megfelelően változtatja. Sötétebb környezetben a lencse teljesen átlátszó, de világosban, napsütésben gyorsan besötétedik, akár másodpercek alatt olyanná válik, mint egy napszemüveg.

Az egyik legmodernebb ilyen bevonat a "Transitions".

Üzleteinkben gyakorlatilag minden, hazánkban beszerezhető fényre sötétedő lencse kapható.

A szemüveglencsék árai folyamatosan, szinte naponta változnak. Aktuális árainkról, akcióinkról üzleteinkben személyesen vagy telefonon kaphat tájékoztatást.